Returnare produs

RENUNŢARE LA CUMPĂRARE

Aceste dispoziții se aplică conform OUG34/2014, în cazul achiziționării de produse din acest site folosind tehnicile de comunicare la distanță.

Potrivit prevederilor legale în vigoare, "consumatorul are dreptul să notifice în scris comerciantului că renunță la cumpărare, fără penalități și fără invocarea unui motiv, în termen de 14 zile calendaristice de la primirea produsului sau în cazul prestărilor de servicii, de la încheierea contractului."

Cheltuielile rezultate din retrimiterea mărfii vor fi suportate de către Cumpărător.

Este recomandabil să trimiteţi coletul sub forma de colet poștal simplu cu confirmare de primire.

Imediat după primirea mărfii returnate la adresa noastră: Gheorgheni, Str. Nicolae Bălcescu Nr. 7, judeţul Harghita, dar cel mai târziu în termen de 30 de zile de la preluarea mărfii returnate, noi vă vom vira suma achitată. Plata se va efectua în contul indicat de client prin e-mail. Dacă coletul se pierde la poştă şi nu îl vom primi, noi nu vom avea posibilitatea să vă rambursăm preţul de cumpărare, de aceea vă rugăm păstrați dovada trimiterii coletului. Demersurile rezultate din pierderea coletului vor intra în sarcina Expeditorului. Nu vom avea însă posibilitatea să luăm în considerare dreptul la renunţare dacă produsul/produsele au fost vizibil utilizate, dacă sunt deteriorate.


LEGISLAŢIE APLICABILĂ

Potrivit art. 14 alin. 2 din O.U.G. nr. 34/2014 „va trebui sa suportați costul direct al returnării produselor.”

Potrivit art. 14. alin. 3 din O.U.G. nr. 34/2014 „sunteți responsabil doar pentru diminuarea valorii produselor care rezulta din manipulări, altele decât cele necesare pentru determinarea naturii, calităților și funcționării produselor.” Diminuarea valorii produsului se suportă de Dvs. Suma reprezentând diminuarea valorii produsului se va scădea din suma ce vi se cuvine ca urmare a exercitării dreptului de retragere.

Consumatorul are dreptul să notifice în scris comerciantului că renunță la cumpărare, fără penalități și fără invocarea unui motiv, în termen de 14 zile calendaristice de la momentul în care vânzătorul a acceptat comanda consumatorului sau de la încheierea contractului, conform OUG34/2014.